Почистване и поддържка на PVC

Съвети за почистване и поддръжка на ПВЦ врати и прозорци

PVC е лъскав, светъл материал, който е лесен за почистване и поддръжка. Той не е опасен и се предлага в различни цветове и покрития. Може да бъде перфектен избор за домове с деца и домашни любимци и не се нуждае от специални почистващи разтвори. По-долу са изброени някои съвети за поддръжка на PVC врати и прозорци. Продължете да четете, за да научите повече за това как да ги поддържате!

PVC е ярък и лъскав материал

PVC е добър материал за използване за рамки за прозорци, тъй като е евтин и издръжлив, но също така е податлив на повреди, ако използвате подложки за почистване или телена вълна, за да го почистите. Цветът на много перилни препарати е скрит и те реагират с pvc, правейки го да изглежда жълт. Използването на белина ще доведе само до жълт оттенък върху вашия pvc. Затова, внимавайте какви препарати използвате, най-добре почиствайте само с вода.

Освен това е екологичен. PVC прозорците и вратите могат да помогнат за опазването на околната среда чрез намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Ако живеете в горещ климат, може да помислите за инсталиране на прозорци, изработени от PVC. Техният лъскав и светъл външен вид ще ви помогне да намалите сметките си за енергия и ще допринесе за здравето на околната среда. Ако се интересувате от инсталирането на прозорци и врати, които ще озарят дома ви, pvc е материалът, който да използвате.

PVC изисква минимално почистване и поддръжка

PVC вратите и прозорците изискват минимално почистване, но е важно да ги почиствате от време на време. Препоръчва се редовно почистване на всеки шест до дванадесет месеца. За да премахнете мръсотията, използвайте сапунена вода и неабразивен кремообразен почистващ препарат. Ако петното не може да се отстрани, може да се нанесе масло или грес върху механизмите, за да се подобри устойчивостта на корозия.

Важно е редовно да проверявате състоянието на ПВЦ вратите и прозорците. Проверете дали рамките са твърди или повредени. Проверете пантите за хлабавост или корозия. Рамките трябва да се смазват два пъти годишно. Ако не сте сигурни как да извършите рутинен преглед, помислете за наемане на специалист.

PVC не е опасен от здравна гледна точка

Обработката на PVC е сравнително безопасен процес, не генерира прах или изпарения. Процесът на производство на pvc също използва определено количество рециклиран материал. Това означава, че не представлява риск за здравето на работещите. Освен това, в самия pvc няма олово. Поради това PVC е чудесен избор за използване в екологични строителни проекти.

PVC е изкуствен материал, който не съдържа BPA или фталати. Не е биоразградим, но може да се рециклира за производство на нови продукти и тръби. Това означава, че PVC може да се рециклира до 10 пъти. Следователно това е зелен вариант както за ново, така и за съществуващо строителство. Поради своята издръжливост и топлинна ефективност, pvc се превърна в един от най-популярните материали в конструкцията на прозорци.

PVC се предлага в различни покрития и цветове

PVC врати и прозорци се предлагат в различни цветове и покрития. Изберете контрастен цвят, който да подхожда на вашата интериорна декорация. Двоен цвят е друг вариант. Бялото отвътре ще озари стаята, докато външният вид на дървото съответства на стила на вашата сграда. Има и няколко варианта на рамките. Помислете за размера и формата на вашите прозорци, преди да направите окончателен избор.

Бялата рамка е идеална за домове с много декоративни елементи и прозорци по поръчка, тъй като няма да отвлича вниманието от детайлите. Изборът на цвят зависи от личните предпочитания, но ще намерите широка гама от налични стилове pvc с дървесен ефект. PVC прозорците с дървен ефект са привлекателен избор за по-стари имоти.

Източник: Стройинвест ООД