Топ 5 дейности за тиймбилдинг

Дейности за тийм билдинг

Тиймбилдингът е събитие, което цели да помогне на екип от колеги да се опознаят, да се сплотят и сработят, а защо не и да станат приятели. Ако сте работодател, на когото предстои да организира тиймбилдинг, вероятно се чудите какви активности да предвидите, за да се чувстват вашите служители добре. Подготвили сме ви пет класически вида дейности, от които да изберете нещо за своя екип. Ако все пак не изберете нищо от посочените активности, винаги може да се обърнете към специалисти. Например, един от най-предпочитаните клубове за екстремни дейности в България Адвенчър Нет организира и тиймбилдинги, за които дълго да се говори!

Игри за разчупване на леда

Ако фирмата е голяма и служителите почти не се познават, първите минути на тиймбилдинга може да са малко неловки. Ето защо, е нужна дейност, която да разчупи леда и да накара хората да се отпуснат. Една от популярните игри за такива случаи, е „Никога не съм“. Всеки от компанията казва изречение, започващо с „Никога не съм“, например „Никога не съм имал/а къса коса“. Ако на някой от останали това му се е случвало, тогава следва да пие от питието си.

Настолни игри

Ако търсите забавен начин за изграждане на екипна работа, настолните игри са правилният начин. Тези забавни игри насърчават комуникацията, стратегическото мислене и управлението на времето. Освен това, те предоставят чудесен начин за служителите да се отпуснат след стресираща седмица. Най-добре е да се избере настолна игра, която изисква разпределение на отбори, за да се изгради екипна работа и доверие между колегите.

Лагерен огън

Лагерният огън създава изключително приятна и уютна атмосфера. Хората ще прекарат време докато събират съчки за огъня и го разпалват, а след това ще се съберат около него, за да хапнат или просто да си поговорят. Една от най-големите магии на лагерния огън е, че предразполага към разказване на истории. Какви ще бъдат те, решава колектива. Могат да бъдат лични преживявания, смешни случки или пък страшни легенди, важното е да се опознаете един друг и да се забавлявате.

Танци

Едва ли има човек, който не обича да се забавлява чрез танцуване. Танцът създава настроение и усмивка, а някои хора могат да се докажат като истински таланти. Можете да наемете професионален танцьор или състав, който да изнесе своеобразен мастърклас и да ви научи на танци, които не знаете. Забавлението е гарантирано, заради опитите ви да повторите правилните движения.

Друг вариант е да си организирате парти и да танцувате на музиката, която харесвате. Ако сте голяма група, може вкусовете ви за музика да не съвпадат, затова се уверете, че музиката е разнообразна и всеки ще остане доволен.

Екстремни спортове

Отличен начин за сплотяване на колектива е да пробвате дейност, която никой от екипа не е извършвал преди. Уверете се, че сте избрали нещо екстремно и необикновено, но все пак не толкова страшно, че хората да се откажат. Отлични идеи са рафтинг, каякинг, конна езда или планински преход.