Смяна на стъкло на телефон

Какво е нужно за ремонт на счупен екран на телефона?

Ако сте счупили екрана на телефона си, можете лесно да го поправите у дома. Но какво е нужно за смяна на стъкло на телефон? В тази статия ще разгледаме какви са симптомите на счупения дисплей, когато пукнатините не са видими, както и от какво зависят цените. Да започваме!

Признаци

Може би се чудите какви симптоми на счупен екран на телефона трябва да търсите. Напуканият или счупен екран е най-очевидният признак за счупен екран на телефона. Възможни са обаче и развалени пиксели и петна. Развалените пиксели са кръгли петна, където мъртвите пиксели са изтекли и може да са причинени от натиск с течение на времето. Това може да бъде особено очевидно при гледане на тъмни или черни изображения, но може да не се забелязва при по-светли дисплеи.

Друг симптом на счупен екран на телефона е загубата на чувствителност на допир. Сензорният екран не е толкова чувствителен, колкото би трябвало, и спуканият дисплей може да доведе до изкривено изображение. Така че най-добре е да се предпазите, като използвате протектор за екран от закалено стъкло.

Работно пространство

Независимо дали се нуждаете от ремонт на счупен екран на телефона си или искате да получите нов екран за телефона си, трябва да знаете как да поддържате стерилно работно пространство. Дори ако смятате, че работното ви пространство е чисто и стерилно, малки частици може да попаднат в телефона ви, когато премахнете екрана. Дори ако работното пространство изглежда чисто, то може да е замърсено с косми от домашни любимци или трохи от храна.

Професионален специалист по ремонт ще има безопасно работно пространство, което включва вендузи, магнитна работна постелка и антистатична каишка за китка. Носенето на това ще ви държи заземени и ще предотврати повреда на екрана от електростатично разреждане. Това са само някои от многото основни неща за безопасен ремонт на спукан екран на телефона. След като разполагате с всички тези инструменти и оборудване, можете да продължите с поправката на екрана. Ще се радвате, че сте положили усилия!

Разходи за ремонт

Счупените екрани на телефони могат да бъдат скъпи, но за щастие има много опции за ремонт на стъклото на по-ниска цена от цената за подмяна.

Разходите за ремонт на екрана на телефона варират в зависимост от модела, марката и степента на повредата. Въпреки че повечето екрани са направени от Gorilla Glass, те все още са податливи на счупвания. Дали имате нужда от пълна подмяна или обикновен ремонт ще зависи от вида на повредата . Ако решите да смените телефона си, трябва да сравните цените на различните компании и опции. Трябва също да помислите дали ремонтът си заслужава.

Цената за ремонт на екран на телефон ще варира в зависимост от модела, производителя и вида на избраната от вас опция. Въпреки че екраните на новите телефони са до голяма степен устойчиви на надраскване, те все още могат да се напукат или счупят, ако бъдат изпуснати. В такива случаи вероятно ще трябва да смените екрана. Сумата, която плащате за ремонт на счупен екран, ще зависи от това къде отивате и какъв вид щети има.