Лазерна епилация на крака

Отървете се от нежеланото окосмяване по краката с лазерна епилация

Ако се интересувате да се отървете от нежеланото окосмяване по краката, тогава трябва да помислите за лазерна епилация. Лазерът унищожава космения фоликул, който е източникът на повторен растеж. Лечението е високоефективно и се предлага на достъпна цена. Има обаче някои аспекти, които трябва да имате предвид, преди да го направите. В тази статия ще разгледаме разходите и брой на процедурите. След като прочетете тази статия, ще бъдете добре подготвени да вземете най-доброто решение за вас.

Брой на процедурите

Броят на процедурите при лазерна епилация на крака зависи от индивидуалните особености на всеки човек. В повечето случаи са ви необходими между четири и шест процедури, за да се отървете напълно от окосмяването.  Ако при вас космите растат бавно по краката, може да се нуждаете от една процедура на всеки 12 седмици. И за краката, и за лицето интервалите на третиране ще зависят от вида на окосмяването в областта и тена на кожата.

Странични ефекти

Въпреки че най-честите странични ефекти, свързани с лазерната епилация на краката, са дискомфорт и зачервяване, те са относително незначителни и изчезват в рамките на часове. Въпреки че някои пациенти може да почувстват болка по време на процедурата, студен компрес или хладна вана може да помогне за облекчаване на дискомфорта. В някои случаи болката е толкова слаба, че хората не ѝ обръщат внимание. Въпреки, че незначителните кожни реакции могат да бъдат изключително неудобни, те не са показателни за сериозни странични ефекти.

Предпазни мерки

Има някои важни стъпки преди процедурата, които трябва да следвате, за да бъде тя успешна. Първата стъпка е да избягвате скубане, кола маска или електролиза три до четири седмици преди лечението. Тези процедури причиняват увреждане на повърхността на кожата и могат също така да намалят ефективността на лечението с лазерна епилация. Трябва също да избягвате прекомерното излагане на слънчева светлина шест седмици преди лечението. Това ще направи процедурата по ефективна и ще намали риска от усложнения след това.

Цена

Цената на лазерната епилация също зависи от множество фактори. На първо място, всяко студио има собствени цени, съобразени с използваната техника и опита на козметиците. Освен това, фактор за определяне на цената е населеното място, третираната зона, както и броят на процедурите. Повечето центрове за лазерна епилация имат пакетни цени, както и чести промоции.

Безопасност

Лазерната епилация на краката е безопасен и ефективен начин да се отървете от нежеланото окосмяване. Това лечение действа, като кара пигмента в косъма да абсорбира светлината от лазерното устройство. Това води до разпадане на косъма. Процедурата е ефективна върху целия крак, включително бикини линията. Кожата на краката също ще бъде по-гладка и по-малко податлива на врастнали косми.

Резултати

Лазерната епилация може да намали нежеланото окосмяване с до 90%. Освен това може да ви даде гладки крака само за няколко процедури. В зависимост от типа косми, която искате да отстраните и къде се намира, може да са ви необходими шест до осем сесии. Ако обаче нямате излишно окосмяване, може да се нуждаете само от една сесия. След няколко сесии трябва да забележите драматична разлика. Процедурата може да се извърши върху всеки тип кожа, включително тъмна и светла.