Toshiba - първият инверторен климатик

Toshiba създаде първия в света инверторен климатик

Инверторните климатици са в състояние плавно да регулират работата. Ако конвенционалният климатик често се включва и изключва, то инверторния климатик работи непрекъснато, променяйки мощността в зависимост от условията.

Toshiba създаде първия в света инверторен климатик през 1980 г. Климатиците Toshiba  се произвеждат във фабриката на Toshiba Carrier Corporation в Тайланд, която произвежда не само по-голямата част от климатиците Toshiba, но и много единици полупромишлени климатици и VRF системи. Заводът е сертифициран по ISO 9001:2000 за управление и осигуряване на качеството. Всички компоненти са щателно тествани, за да се гарантира високо качество и минимален процент на повреда на климатиците. Тестват се електрически компоненти, корпуси, компресори, перки на вентилатори и дори опаковката на всеки климатик.

Toshiba предлага широка гама климатична техника за климатизация на жилищни, административни, офисни и търговски помещения – от малки помещения до селски къщи и многоетажни сгради. Климатиците Toshiba са традиционно японско качество, най-новите технологии и научни постижения, комбинация от стилен дизайн и максимална производителност – Toshiba се стреми към съвършенство във всичко!

 Добре известно е, че Toshiba създаде първия в света инверторен климатик , способен да регулира плавно работата. Предимствата на инверторния климатик Toshiba са ефективност, безшумност и прецизен контрол на температурата. Благодарение на прецизния контрол на мощността, инверторът спестява до 40% електроенергия! Инверторният компресор не трябва да се включва/изключва често, така че шумът му не се забелязва, а експлоатационният му живот е по-дълъг от обикновено.

Инверторната технология на Toshiba осигурява:

  • Несравним комфорт : желаната температура се достига бързо и се поддържа прецизно.
  • По-големи икономии на енергия благодарение на прецизен цифров контрол на мощността.
  • Превъзходна надеждност и по-тиха работа поради елиминирането на циклите на включване/изключване на компресора.