Пране на килими в София

Защо да се доверим на професионална фирма за пране на килими

Кога става дума за поддръжка на дома има много неща за, които е нужно да се погрижим – чистене, ремонти дейности, подмяна на консумативи – като това не включва дневните ни задължения и ангажиментите на живота. За това е напълно разбираемо, когато средностатистическият човек няма време да обърне внимание на подовите си настилки като килими, черги, пътеки и т.н

Можете ли сами?

Похвален е българският манталитет „Мога и сам да го направя”, но понякога се заинатяваме и не признаваме, че имаме нужда от помощ. В крайна сметка прането на килими не изглежда, като чак толкова голяма работа, просто вода и препарат, изплаквате, съхне и готово, нали?

Това може и да е подходът с тънкокосместите килими и черги, но тези с по-дълъг косъм са значително по-трудоемки за изчистване. Има и един много важен аспект, който най-често бива пропускан – основата на килима.

Да, гореспоменатият подход се заема с видимият слой на килима, но това, което не адресира правилно е наслоените фини прахови частици, които могат да се вдигнат във въздуха при минаване. Това да се заемете с търкане отнема доста време а и пак не е гаранция, че ще получите желаният резултат, за това е добре да се доверите на професионална фирма за пране на килими като PraneKilimi.bg.

Как подхождат професионалистите

Когато става дума за основно почистване на килими, водата не може да се справи с по-упоритите наслоявания на мръсотия, които се сплъстяват с времето и се полепват по основата на килима. За това е важно да се подходи с професионално оборудване, до което повече от нас нямат достъп.

То включва вакуумно извличане на препаратите и влагата от прането на килима, като това е най-нежният начин подходящ за естествени текстили, които не отговарят добре на температура. Ако не сте сигурни от какво е направен вашият килим, можете да се свържете с екипа на PraneKilimi.bg и при пристигане те ще установят, като това ще подпомогне правилното изпиране.

При силно замърсени килими, с упорити петна, се използват силни препарати с естествени съставки, за да не се рискува общата алкалност на килима. Това е важно за правилната му поддръжка, като неутралното Ph също е важно за здравината на основата – тя е това, което държи пигментираните фибри на килимът ви заедно.

Спецификации на различните килими

Не всеки килим е създаден еднакъв с останалите, фибрите на някои имат по-слаба връзка с основата и се скубят, други пък имат смесени фибри между синтетика и естествени – трети са невероятно капризни и много трябва да се внимава с тях. Не рискувайте и се възползвайте от професионалните услуги на PraneKilimi.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *