Евтини счетоводни услуги за къща за гости

Спецификите по счетоводство на къща за гости

Без значение какъв е размера на един хотел или къща за гости, самият мащаб на инфраструктурата по осчетоводяването й предразполага към усложняване на процеса. Дори и най-малките къщи за гости има някакъв приход, който, разбира се, е нужно да се доказва и отчита пред държавата, дори и да не се води по ДДС – това изисква познания, които малцина имат.

Концентрирайте се върху развитие, оставете счетоводството на специалистите

Разликата между малки къщи за гости и големи вериги от хотели е в обема на тяхната дейност, в основата си те предлагат една основна услуга, която се осчетоводява по същия начин. Но нещата стават по-сложни, когато самият хотел започне да предлага храна или хранителни стоки на своите гости, като в случая на мини-барчета, рум сервиз и прочее.

Това значително променя нещата, тъй като се навлиза в друга сфера, която все пак е вплетена в дейността на хотела. Един счетоводител с опит знае как да подходи и за какво да внимава при извършването на финансов отчет, като не само може да предотврати грешки, но също така да оптимизира харченето на бизнеса.

Като нает специалист, Contract.bg може съвсем уверено да проведе вътрешен одит, който да установи кои звена на вашата дейност отнемат най-много ресурси и дали това е пропорционално изпълнено в реалността на самият хотел. Дори и да сте заделили конкретни суми за различни неща – поддръжка, ремонти, нови активи, може лесно да се проследи как тази проекция е изпълнена.

В края на всяка фискална година, един хотел е длъжен да декларира своята финансова дейност пред държавата, а ако това е част от верига от хотели, е необходимо това да се извърши точно и професионално. Особено голямо значение имат и сроковете за извършването на този отчет, особено ако вашият бизнес се води по ДДС.

Броят на клиентите, вашите служители и управители до голяма степен определят сложността на тази дейност,и тъй като е строго специфична, ще ви трябва специалист. Тогава можете да се доверите на счетоводна кантора като Contract.bg, която не само може да ви предложи преференциална цена, но и безценна експертиза в сферата на осчетоводяването на къщите за гости и хотели.

Ето защо ви трябва специалист в счетоводството на къща за гости

При положените, че вашата дейност не е сезонна, а целогодишна, обема от документация ще е значително по-голям от този на заведения със сезонен характер. Вместо сами да се грижите за толкова специфична дейност, е редно да се доверите на специалист – по същия начин, по който се доверявате на хирург – понеже точността за вас е важна.

Не правете компромис с финансовото състояние на вашият бизнес, заемете се още днес и подсигурете вашето бъдеще с Contract.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *