Козметични маски за лице на жени

Помага ли маската за лице за справяне с проблемна кожа

Изпитвате проблем с кожата на лицето? Излизат ви пъпки макар вече да не сте на 18? Търсите ефикасно решение? Значи най-вероятно сте се замисляли за маска за лице със специфичен терапевтичен ефект – такива каквито можете да намерите на AptekaMedea.bg.

Какво третират маските за лице и ефикасни ли са те

Маската за лице е особен клас козметичен продукт, чиято роля е подпомагане възстановяване здравословното състояние на кожата на лицето. Тъй като кожата на лицето е най-изложената част от кожата, тя бива бомбардирана от множество фактори, които, при натрупване, могат да се окажат проблемни.

Един от тях е праха и общата мръсотия, които, поради своята фина природа, влизат в порите причиняват омазняване. Увеличаване процента на естествени масла от кожата е нормален механизъм за пречистване от страна на кожата, но много често този механизъм причинява повече дискомфорт отколкото да помага.

Това е поради характера на замърсяването по кожата, които не е нещо, с което тя е свикнала да се справя – именно градският прах, който съдържа доста тежки вещества. Комбинацията от омазняване и замърсяване причинява черни точки и подкожни възпаления – много често под формата на пъпки и зачервявания.

Именно това се опитват да третират маските, дали те успяват или са просто повърхностен продукт е тема на този текст.

Какво реално вършат маските за лице

Кожата е изключително сложно устроен орган на човешкото тяло. Нейната роля е да предпазва и подпомага отделянето на топлина, до известна степен и дишането. Чрез потта организма отделя голяма част от натрупаните токсини, ролята на маската е да извлече възможно най-много токсични вещества от кожата, за да бъде гладка и мека тя.

За това има толкова много маски насочени към детоксикация на кожата, съдържащи антиоксиданти вещества като въглен или екстракти от растения като костилка от кайсия, например. Процента на успеваемост зависи от състоянието на кожата и педантичността на маската за лице, но реалните резултати, поне в клинични условия, са доста добри.

Те успяват, съвсем ефективно, да освободят порите на лицето от захвата на мръсотията, действайки на подкожно ниво. Видът маска, например тези, които се отлепват, а не отмиват – е силно вискозитетен.

При излагане на кислород, те започват бавен процес на изпаряване на алкохолното и водно съдържание, оставяйки сух филм по повърхността. Докато е в течно състояние, тази маска се впива в порите, впивайки се в мръсотията и натрупаните мазнини.

При отделяне чрез механично отлепване, маската събира, заедно със себе си, мръсотията и така оставя порите чисти и освободени от мръсотия. Най-успешно се ползват след напарване на кожата, което отваря порите и позволява за по-дълбоко проникване.

Подобен вид, и още много други видове маски за лице, можете да намерите на AptekaMedea.bg – един от най-доверените доставчици на козметични продукти за България.