Как да изберем подходящи детски килимчета за игра?

Детското килимче става задължителна част от интериора на стаята, след като детето започне да пълзи. С него вие ще се чувствате спокойни, тъй като той поема ударите при падане, запазва топъл пода и не на последно място, килимът е чудесна шумоизолация и не пречите на съседите.

За да направите правилният избор на детските килимчета за игра, трябва да обособите мястото, където ще ги разположете. Ако е едно килимче искате да покрива цялата стая, то вземете мерките на стаята. Можете да вземете килимче и само за една зона. Например, подходящо е то да бъде разположено пред леглото или пък в зоната за игра, както и пред шкафа за детски дрехи.

След това трябва да изберете и материалът, от който да са направени. Детските килимчета са тъкани, плетени, тъфтинг. Най-дълготрайни са първите два вида. След това идва ред на броя нишки. Колко по-дълги и повече са те, толкова и повече топлина ще има. Да, тези килимчета са и значително по-трудни за поддръжка, но да кажем, че 5-15 мм дължина са напълно достатъчни.

Последната стъпка е изборът на дизайн. Той може да бъде акцент в стаята или да допълва интериора. Ако мебелите са с ярки цветове и като цяло стаята е цветна, то можете да вземете нещо по-неутрален цвят. Ако пък нещата стоят по другия начин, то вземете акцентиращ килим.

Хубаво е, преди да изберете килим, да го пипнете и видите дали е мек и приятен на допир. Също така, можете да сравните температурата под килима и на него, така че да се уверите, че ще затопля пода и няма да е студен за вашето мъниче.

Също така, килимчето може да бъде с някакви фигурки и по този начин детето да задържа повече време вниманието си или пък да ги съчетаете с останалите му играчки.