Ангажимент ли е вземането на ипотечен кредит?

Купуването на къща вече е голям разход на пари. Един от моментите, чрез които можете да спестите или поне да не бъдете толкова скъпи, е добрата ипотека. Ако има условия, които отговарят на вашите нужди, със сигурност покупката ще бъде много по-добра за вас.

Когато наемате ипотека , единственото нещо, на което обръщате внимание, ако не го знаете, е лихвата, тъй като зависи от това колко е, крайната цена може да варира много. Въпреки това, преди да подпишете ипотека , има три компонента, които трябва да прегледате:

Парите, които финансовият субект трябва да ни заеме, за да купим къщата . В зависимост от сумата, другите понятия също ще варират, така че първо трябва да сте наясно с цената на къщата . След като знаете бюджета си или стойността на апартамента, изчислете нивото на спестяванията си.

Това е времето, когато сте съгласни с банката да върне парите. Субектите отпускат ипотеки за максимум 30 години. Все пак имайте предвид възрастта си, защото тя е фактор, който ще определи термина.

Колкото по-дълъг е срокът, толкова по-малко пари за плащане на всяка вноска. Въпреки че това изглежда изгодно, реалността е, че колкото повече години са необходими за изплащане на заема, толкова повече лихви ще трябва да платите.

 Лихвата е допълнителният процент, който трябва да платите на кредитора за това, че ви е оставил парите. Има различни видове лихви: фиксирани, променливи и смесени. Фиксираната е тази, при която месечната такса за плащане няма да варира. .

След като тези понятия бъдат анализирани, имайте предвид какво търси банката, за да отпуска ипотеки: икономическа и трудова стабилност , липса на дългове и т.н. Ако отговаряте на изискванията, просто трябва да изпратите необходимата документация, за да кандидатствате за ипотека. 

Ако заявката, която сте направили, е изпълнима, банките ще се свържат с вас и това е най-важният момент, за анализ на офертите. За да разберете коя е най-добрата ви ипотека, попитайте нотариуса и разполагайте с ясна цялата информация. Все пак ви съветваме:

-Вижте комисионите за ипотека, които могат да бъдат няколко: откриване, предсрочно погасяване, суброгация и подновяване на ипотека. Дори и да сте много ясни, че ще спазвате 100% споразумението, винаги е добре да имате представа какви комисионни плащате и какви неустойки може да имате, ако промените ипотеката си или я платите по-рано от очакван.

-Проучете други продукти , които сключвате, свързани с ипотеката. В много случаи застраховката на дома може да върви заедно с ипотеката. Може да изглежда, че това ви спестява пари. Въпреки това, преди да подпишете каквото и да било, вижте дали е голяма допълнителна цена за вас да имате свързани продукти. Не забравяйте, че винаги можете да сключите отделно застраховка жилище или живот.

Така че, имайте предвид тези неща, когато подписвате ипотеката. На първо място, разберете или имайте някои основни познания за това какво ще наемете. Ако видите, че разговорите с различни банки, сравняването на оферти и извършването на целия процес е много сложно, отидете при независим съветник.  Всичко, което трябва да направите, е  да намерите къщата, която ви харесва най-много, да приемете най-добрата оферта и да се насладите на новия си дом.

Източник: kreditolandia.net