6 идеи за осветление за баня

Процесът по избор на осветление за баня не е толкова лесен, особено ако искате да получите добър резултат. Така че от това което виждате като стилни и модерни предложения лампи за баня в онлайн магазина, може сериозно да се разминава с това, от което имате нужда конкретно във вашия интериор. Защото всяка лампа има своите характеристики и качества, и трябва да се съобразявате както с тях, така и с изискванията за разпределение на светлината във вашия интериора.

Ето 6 идеи при избора на осветление за баня, базирани на различни конфигурации в банята.

Когато нямате горен шкаф за баня с осветление, решението е за две странични лампи тип свещник до огледалото. Можете да монтирате този тип лампи защото те осигуряват достатъчен сноп светлина при използване на мивката. Осветителните тела трябва да са на няколко сантиметра в страни от добре центрираното огледало.

Три слоя светлина е концепция, която се базира на няколко осветителни тела в банята, всяко с различна функция. Това значи: окачено осветление по стените, което оформя атмосферата; светлина за ежедневните нужди в банята; акцентно осветление за подчертаване на архитектурните качества и декора в помещението.

Абажурните лампи са много подходящи до огледалото при умивалника в банята. Заедно с това са много добри и като акцентна светлина в интериора.

Избирайте подобни финитури – в смисъла на това, че ако банята е с бели плочки, добре да изберете абажурни лампи, свещници и други такива с покритите около осветителното тяло, които да хармонизират с общия интериор в банята. По същия начин ако за вас са привлекателни черните или по-тъмни абажури, съчетавайте ги в баня, която има подобни като цвят елементи в декора. Месинговите или хромираните финитури на самите основи на лампите също е добре да се съчетаят с финитурата на смесителите избрани конкретно за банята.

Зоната за ваната изисква отделно осветление – това е така, освен ако не сте разположили свободностояща вана точно под основното осветление в помещението. В този смисъл когато инсталирате вана до стена в банята, трябва да подсигурите една малка лампа, която да осигури специална атмосфера за това специално пространство в интериора.

Размерите са от значение – понеже има вероятност да добавяте осветление в последствие, след ремонта или завършването на банята, може да имате проблеми с определянето на пропорциите. Затова избирайте лампите според големината на пространството, предметите, аксесоарите и мебелите за баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *