Как да въведем пастелни цветове в дома си?

Пролетта е перфектното време да актуализирате интериора в спалнята и да добавите деликатни пастели, които да озарят дома ви. Меките пастелни цветове създават светлина, яркост и усещане за повече пространство, така че можете да ги накарате да работят в почти всяка интериорна схема. Изисква се само един бърз преглед на Pinterest или Instagram, за да видите, че пастелни розови, сини, лилави, жълти и резидави цветове навлизат в дизайна през топлите месеци, измествайки интензивните и дълбоки есенно-зимни цветове, а нашето ново оформление на спалнята не можеше да бъде по-приветливо и жизнерадостно!

Какви са вашите акценти?

Няма съмнение, че пастелите са идеалният акцент в почти всяка схема. Затова вземете сянка и се заемете! Сладък спектър в бонбонови нюанси ще обнови интериора ви и ще добави освежаващо докосване. Много от пастелните цветове се допълват добре, така че не е необходимо да се придържате към един нюанс. Сдвоете бледожълта маслина с кристално розово или координирайте приглушен люляк с избеляло жълто. Опитайте се да добавите няколко по-дълбоки нюанса във вашия микс, за да добавите великолепен завършек към проекта.

Покажете любимия си цвят!

Ако имате любим цвят, който не може да излезе от главата ви, заложете на него. Пастелните цветове работят чудесно, когато се свързват с по-дълбоки нюанси, така че експериментирайте с различни дълбоки цветове и текстурирайте с допълващи се акценти. Винаги е добра идея да съчетаете розово и зелено или сиво и тюркоазено.

Завършете украсата с подходящ финиш!

Някои хора гледат на декоративните аксесоари като на още един нюанс, но когато става въпрос за въвеждане на нови цветове в помещението, пастелите са просто правилното нещо. Така че, започнете да украсявате вашето легло, кресло и нощни щкафчета с красиви аксесоари. Съчетайте лилаво с жълто или праскова с градински чай и равномерно разпределете тези нюанси в дома си. Тези цветови схеми ще добавят незабавно персонализирано докосване и характер. Ще бъдете изненадани какво могат да направят за интериора няколко докосвания на цвят.

Източник: https://spalnobelio.bg/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *