Видове брони за коли

Видове брони за автомобили

Има много различни видове автомобилни брони. Видовете варират от обикновени до декоративни, в зависимост от вашия бюджет и дизайнерски нужди. Ето един поглед към най-често срещаните видове. Изборът на правилната може много да промени вашия автомобил. Имайте предвид, че има разпоредби и стандарти за броните. Материалът и дизайнът на бронята също играят важна роля. За да научите повече, прочетете тази статия. Ще ви помогне да намерите идеалната броня за вашия автомобил.

Видове

Въпреки че всяка кола е различна, повечето брони изпълняват една и съща основна функция: да предпазват автомобила от повреда. Височината и формата на бронята, вградените светлини и надвесите допринасят за неговата ефективност. Въпреки че някои брони са по-добри от други, за някои приложения, трябва да имате предвид вида начина, по който шофирате, и средата, в която живеете. Ако карате колата си предимно по павирани пътища, тежката стоманена броня може да не е най-добрият избор. От друга страна, елегантната OEM броня може да осигури адекватна защита в градска среда.

Силиконовата броня е издръжлива и не се чупи толкова лесно при ниски температури. Силиконовата броня също запазва свойствата си добре след ремонт. Те обаче струват малко повече от пластмасовите брони.

Дизайн

В исторически план автомобилите са използвали няколко различни дизайна за своите брони. Първоначално броните са били прости стоманени ленти, които минаваха през предната и задната част на автомобила. С годините, дизайнът се развива и броните стават хромирани. Новите тенденции в дизайна на броните започват в края на 50-те и 60-те години на миналия век. По това време започват да се появяват нови дизайни на броните и много производители на автомобили започват да ги интегрират в купето на автомобила.

Материал

Материалът на броните за автомобили може да варира в зависимост от автомобила. Докато поликарбонатите и полипропиленът са най-често срещаните, пластмасите като ABS и полиуретаните също се използват широко. Много брони също съдържат комбинация от пластмаса, която производителите понякога смесват със стъклени влакна, за да увеличат устойчивостта на удар. Добрата новина е, че много от тези материали могат да се рециклират и могат лесно да бъдат заменени, ако са повредени.

Поставяне

Броните се поставят отпред и отзад на автомобила, и както вече споменахме, имат декоративна и защитна функция. Закрепването им се осъществява с щипки за брони, които могат да се открият във всеки магазин за авточасти.

Макар смяната на броня да не е трудно начинание, ако не сте сигурни в собствените си усилия, обърнете се към сертифициран сервиз, за да се погрижат за вашите брони бързо и качествено!