5 ресурса от където да се учите на SEO оптимизация

seo-tutorialsSEO оптимизацията за търсачки определено е новост у повечето хора. Много от обикновенните интернет потребители дори не се замислят когато търсят в Google как и въз основа на какво са се сформирали резултатите. А когато разберат, че Google използват алгоритми, които са повече от 200 започват леко да се объркват и все още не проумяват, че наистина добрите онлайн маркетолози могат да изведат даден сайт на първо място в Google.

Преди да ви кажа моите безценни 5 източника от които да черпите информация за SEO оптимизацията ще ви кажа, че Google решава къде да постави сайта ви, но вие можете да му помагате в тази негова преценка.

Блогове на английски език

Searchengineland.com – блогът на Дани Съливан за SEO, който следи всички последни новости около Google и техните алгоритми.

Блогът на Moz – Известната компания SEOMoz (вече само Moz) имат чудесен блог в който автори са едни от най-известните SEO специалисти в света.

SearchEngineRoundtable – кръглата маса на SEO-то. Автор на блога е Бари Шварц, също голям и известен SEO експерт.

Блогове на български език

За тези от вас, които не знаят английски или пък предпочитат информацията да е поднесена на роден език, то ще ви дам два SEO блога, които са едни от малкото в България в които се пише редовно.

SEO Jedi – Блог на Андрей Димитров – SEO джедая. Този блог е един от най-поддържаните и редовно пишещите за SEO. В него редовно се пишат новини около Google и техните Панда и Пингвин ъпдейти. Също така блога има и статия за авторството, която би трябвало да ни накара да се замислим.

SEOTEO – Блог на Теодор Захариев. Теодор за нула време разпарцалоса много експерти и експертчета със статията си за основите на SEO оптимизацията за търсачки. Блога му се позиционира добре по много трудни ключови думи и фрази. Теди също така участва в презтижното SEO състезание под наслов “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“.

Ако искате да добавите още полезни SEO блогове – пишете в коментарите.