6 съвета за красив маникюр

красив маникюр съветиВашите колеги и приятели забелязват вашия маникюр и поради тази причина е препоръчително да му отделите необходимото внимание. Стърчащите кожички, пукнатините и загубата на цвят са лоши съветници и поради тази причина ние ще ви помогнем с шест подходящи съвета.

1. Квадратно-овалната форма е правилния избор за вашите нокти. Последните не бива да бъдат прекалено дълги или пък къси, тъй като се нарушава естествената им визия.

2. За да уеднаквите дължината на маникюра ви, проследете всяка двойка нокти. По този начин ще откриете реалните разлика (ако съществуват) и ще ги коригирате със съдействието на опитен маникюрист.

3. За да избегнете мехурчетата при поставяне на лак, въртете шишето между дланите си, а не го клатете нагоре-надолу.

4. Нанесете тънък слой лак на ноктите си, за да получите перфектен резултат. До три повторения са достатъчни за пленяващ ефект.

5. Лавандуловото масло ще ви помогне да почистите замърсени и пожълтели нокти. Отстранете петната посредством използването на пила.

6. Преди нанасяне на лак за нокти преминете през тях с малко памук потопен в лакочистител. Това ще ви помогне да отстраните натрупвания на хим. препарати, които биха могли да попречат на доброто лакиране.

При положение, че последвате тези 7 съвета, ще имате чудесен маникюр със страхотен лак. Другият вариант пред вас е да потърсите професионална помощ, която обаче ще ви струва значително повече, отколкото ако действате сами.

Аз самата намерих тази информация в нета и вече десет години следвам неотлъчно стъпките, които съм дала по-горе. Вероятно мога да добавя и още интересни неща за вас, но ще го направя в някоя друга моя статия.

Скъпи дами, важно е да изглеждаме добре и да се държим на висота в обществото. Маникюрът е само една малка част от общата ни визия и възможности и съм сигурна, че тя ще ви донесе успехи както вкъщи, така и на работното ви място.