4 идеи за великденски яйца

Великден наближава и по традиция ние трябва да боядисаме яйца. Разбира се, червеният цвят е основен, но за да разнообразите трапезата може да експериментирате и с други интересни възможности.

Добрите домакини разбират от украса и боядисване на яйца, като рисуват интересни фигурки, лепят специални лепенки и използват най-различни цветове, на които се радват малки и големи.

Представям ви 4 интересни идеи за великденски яйца, за да впечатлите любимите си хора. За реализацията им не са нужни много пари, а всичко е време и желания.

Ето и конкретните ми предложения:

  1. Златни яйца – след като сварите и охладите яйцата, пристъпете към боядисването. Цвета може да извлечете от различни видове бои в това число специално предназначените за яйца, сладкарските, хранителните оцветители и тем подобни. В случай, че желаете златни яйца потърсете т.нар. ”златно фолио”, което се среща при магазините за художествени инструменти и материали.
  2. Яйца със забавни лица – нарисувайте усмихнато детско, мъжко или женско лице на яйцето. Това ще е добро послание към вашите близки и приятели и ще получите заслужени аплодисменти.
  3. Мраморен ефект – ако да заблестите с уменията си в кухнята направете великденски яйца с мраморен ефект. Шарките наподобяващи мрамор се правят с лак за нокти по същия начин както процедирате с маникюра си.
  4. Детски яйца – зарадвайте малчуганите като направите атрактивна украса за всяко яйце. Сложете очички, носле и дори косичка и малките съкровища ще опитат от трапезата за свелия празник за всички вярващи.

Рецепти относно тези или други идеи за украса и боядисване на яйца по случай празника може да намерите в интернет пространството. Аз съм готова с приготовленията и очаквам да настъпи мига.

Най-важното е да посрещнем Възкресение Христово на 5 май 2013 година със смирение, любов и вяра. Нямам и капчица съмнение, че точно това ще стане във вашето семейство. Весели празници.