Пишете страхотни статии в сайтовете си за да ви обичат потребителите

Интернет е новия дом на повечето модерни хора. Всеки ден се създават по няколко хиляди уебсайта, всеки от които иска да каже своето послание към хората.

Истината е, че хората в интернет са станали много взискателни на тема съдържание. Хората вече прекарват по-голямата част в големите социални мрежи като Facebook, Google+ и Twitter. И все по-малко им се налага да посещават външни уебсайтове извън социалните мрежи.

От своя страна Google също поумня за последните 1-2 години и вече показва резултати, които удовлетворяват търсенето на потребителите до такава степен, че вече не им се налага да посещават който и да е уебсайт от резултатите.

Например при търсене на “времето”, потребителите виждат точната прогноза за своя град. И няма да им се наложи да посетят който и е да външен уеб сайт.

Търсене на "времето" в Google

Търсене на “времето” в Google

Същото се отнася и за останалите големи социални мрежи. Вашите приятели във Фейсбук споделят само най-важната и интересна информация с вас. Вие разбирате новините почти само от техните заглавия. Защо тогава изобщо да посещавате уебсайтове?

Това наистина е доста неприятно за всички уебмастъри и издатели по света. За целта уебсайтовете трябва да станат по-привлекателно място в интернет и да задоволят търсенето на потребителите не на 100%, а на 200%.

Истината е, че хората обичат да четат сайтове без реклами. Истината е, че хората обичат да четат материали, които са богати на разнообразно съдържание. Съдържанието от своя страна не е само текст. Изображенията, видео клиповете също са съдържание, което трябва да бъде миксирано добре с основния текст.

Открих за вас три страхотни статии, които дават добри съвети как да пишем страхотни и продаващи текстове за интернет:

Копирайтинг: Как да пишем статии, които продават? – статия от блога NovaVizia.com.

Как да пишем добри статии? – от блога Креативен.com.

Как да пишем полезни статии в интернет – от блога на Михаела Добрева.