Пет съвета за поддръжка на суха коса

съвети за суха косаАко имате суха коса, то вероятно сте забелязвали нейната бледост на моменти и изпитвате трудности при разресване, когато е мокра след измиване. Обикновено тя е удебелена към корените, но има неприятен цъфтеж в краищата.

Причините за обезмасляване биха могли, да бъдат най-различни, като основните са постоянната употреба на ролки, маша и прочие пособия за горещо изготвяне на прическата ви. Неблагоприятните атмосферни условия и хлорната вода по басейните, също биха могли да навредят.

Давам ви пет съвета, за поддръжка на суха коса, които се надявам, да използвате най-рационално. От опит, ще ви кажа, че приложението им е лесно и не изисква някаква по-особено подготовка и така, нека започна:

  • Всячески избягвайте твърд сапун или шампоан. Това важи и за всякакви видове лосиони и мазни козметични продукти с високо съдържание на спирт.
  • Един път в седмицата, можете да си позволите топла маска с бадемово масло. Зехтинът също е решение, а ако не знаете как се прави, потърсете помощ от козметик.
  • Редовното подстригване на връхчетата на косата ви е силно препоръчително, ако искате да избегнете неприятностите.
  • Подсушаването на косата ви, трябва да се случва чрез кърпа, а не сешоар. Това ще помогне значително, за по-добрия и вид в последствие.
  • Интензивните балсами и подхранващите косъма шампоани са естествения елемент към тоалетните ви аксесоари.

Поддръжката на суха коса може и да е трудна на моменти, но не е невъзможна особено ако последвате горепосочените съвети. Всеки истински фризьор, ще се съгласи с написаното от мен. Аз самата съм със суха коса и понякога направо лудвам, когато не мога да се среша или имам стърчащи косми.

Обещавам, че ще разкрия още тайни относно пътят към красивата прическа, но това в следващите ми статии. За сега смятам, че съм се справила добре с наставленията към колежките ми.