Защо да ползвате BGmaps вместо Google Maps?

bgmapsАз съм човек, който държи на родината си и обича всичко българско. В този ред на мисли обичам да ползвам български приложения за моя смартфон, отколкото чуждите алтернативи.

Не прави изключение и приложението за Android BGmaps. Това за мен е абсолютната алтернатива на Google Maps.

По принцип аз харесвам Google и техните услуги. Само, че когато имам възможност да ползвам някаква българска алтернатива, която по нищо не отстъпва на гугълските, бих предпочела да си ползвам нашенското.

И BGmaps е точно това. Почти няма разлика с картите на Google.

Спомням си преди време, когато се появи сайта bgmaps.com. Тогава все още нямаше карти на Google и хората бяха много доволни, че могат да ползват виртуална карта. Това обаче създаваше своите неудобства, защото смартфони нямаше, а хората нямаше как да излизат навън, хванали настолния си компютър под мишница.

Но технологиите рязко влязоха в живота ни. Появиха се смартфони и таблети. Появи се и приложение за Android на услугата BGmaps.

В същото време натискът от страна на Google ставаше (и става) все по-голям. Много хора решиха, че ще ползват картите на Google. Но пък и много хора продължиха да си използват услугата на BGmaps. В това число и аз.

И сега ще ви издам една тайна. BGmaps по нищо не отстъпва на гугълските карти. Липсват може би само някои функции, които аз не ги намирам за жизнено важни, а по-скоро са сложени от келешлък. Като например гласова навигация и навигация за пешеходци. Но всичко друго каквото го може Google Maps, го може и BGmaps.

Приложението на BGmaps за Android има нещо, което леко ме дразни и това са прекалено многото реклами, които са сложени на ключови места, където хората натискат с пръст по екрана си. Тези фейк кликове могат да изиграят лоша шега на хората от Датекс. Но те си знаят.

Искрено се надявам за в бъдеще BGmaps да стават още по-добри, още повече българи да ползват услугата, а тя да намери някакъв по-хитър начин за монетизация.

Можете да прочетете подробно ревю на приложението BGmaps за Android в сайта Wickeble. А повече за самата услуга BGmaps има статия на български в Wikipedia.