Белите коси при дамите

Бели коси

Белите коси при дамите могат да се появят и в ранна възраст около двадесет години. Най-често това са няколко косъма на косата, но може да бъдат и цели кичури. Причините за проблема са най-разнообразни, като се започне от наследствено побеляване и се стигне до силен емоционален шок.

Негативният стрес и шоковите ситуации могат да повлияят, както за побеляването на косата при жените, така и за появата на косопад. Именно заради това ви съветвам да бъдете спокойни, да живеете природосъобразно и не на последно място да полагате максимални грижи за самочувствието ви.

Други причини за побеляване на косата при нежния пол може да се окажат проблеми свързани със здравето. Заболяването на щитовидната жлеза е възможен фактор за бели косми по главата. Нездравословното хранене и липсата на елементи като Калций, Сяра и Мед са още един сценарии върху, който да съсредоточите вниманието си. Направете профилактичен преглед при личния лекар и при нужда стартирайте лечение.

Мъжете например побеляват значително по-рано от жените и това е доказан факт. Ние обаче можем да се справим доста по-лесно като боядисаме косата си или пък я оставим така. Има много дами в напреднала възраст, на които бялата коса приляга страхотно и дори не си заслужава да използват боя.

Ако все пак искате да се боядисвате, то правете го редовно, защото в противен случай белите корени ще избият. Използвайте услугите на фризьор, който да ви предложи качествено обслужване и професионални процедури.

В края искам да посъветвам младите момичета да внимават какво правят с косите си. Знам, че всяка от нас иска обем, но го постигайте по натурален начин, а не като вкарвате въздух в корените. Боите за коса, балсамите и всичко, което използвате трябва да бъде добре подбрано и от хубав магазин, не купувайте евтини неща освен ако не искате да оплешивеете на млади години.