Страшни грешки при дизайна на уебсайтове, които трябва да избягвате

Страшни грешки при дизайна на уебсайтове, които трябва да избягвате

Някои от най-простите – но често и най-досадните – грешки в дизайна на уебсайта могат да бъдат решени с няколко лесни настройки.

От http://www.mobiaf.com събрахме най-често срещаните грешки в изработката на уебсайт и как да ги избегнем.

Вашият сайт не казва на читателя какво правите.

След като страницата ви се зареди, имате половин секунда, за да направите впечатление, така че трябва да сте сигурни, че импресията се брои.

Виждаме толкова много уебсайтове, които изглеждат страхотно, но всъщност не съобщават какво прави бизнесът.

Знаете ли, че 46% от хората веднага напускат уебсайт, когато не е ясно какво прави дадена компания?

Уверете се, че заявявате почти веднага за какво става въпрос и не оставяйте читателя да гадае.

Вашият сайт не е удобен за мобилни устройства и не реагира.

В днешно време повече хора влизат в уебсайта ви от своите мобилни телефони и устройства, отколкото от настолен компютър. Така че, въпреки че може да проектирате сайта си с помощта на голям монитор, това не е начинът, по който вашите потребители го виждат на по-малки екрани.

С толкова много размери на екрана е трудно да се погрижим за всички. Вашият сайт обаче трябва да бъде възможно най-отзивчив и функционален, за да може хората да го използват с лекота на своите мобилни телефони.

Трябва да имате предвид неща като размери на бутоните, времена за зареждане на изображения и как текстът се появява на по-малки екрани.

Зареждането на вашия уебсайт отнема много време.

Отколешно оплакване за някои уебсайтове е, че се зареждат твърде дълго. Всъщност 39% от хората напускат сайт, ако изображенията се зареждат твърде бавно .

Можете да направите няколко корекции на вашия сайт, за да предотвратите това да се случи. Например, придържайте се към по-малки, компресирани файлове с изображения.

Ето няколко съвета как да ускорите времето за зареждане на страницата на уебсайта .

Вашият уебсайт не посочва ясно вашите данни за контакт.

Имате потребител на уебсайта си, който наистина се интересува от вашия бизнес, но той няма начин да се свърже с вас.

Звучи наистина очевидно, но ще се изненадате колко много хора забравят да направят своите данни за контакт видими за своите потребители.

Бихме препоръчали да ги поставите в долния колонтитул, както и на отделна страница за контакти.

Вашите страници нямат ясен призив за действие.

Ако не насърчавате потребителите си да предприемат някакво действие – независимо дали е да купят продукт или да направят запитване – вие на първо място губите времето и парите си, като имате бизнес уебсайт.

Често виждаме сайтове с множество призиви за действие на една страница, което означава, че потребителят няма ясна насока какво трябва да направи след това.

Бъдете прости и имайте едно основно фокусирано действие за всяка страница, например „Свържете се с нас“ или „Регистрирайте се днес“.