Подготовка за сватбата – как да помислите и да планирате всичко правилно

Кое трябва да е на първо място – среща с половинката ви или планиране на сватба?

Логично е, че първо трябва да получите или да направите оферта и едва след това да планирате сватбата си. Всъщност това правим.

Как да изберем най-добрият сватбен фотограф в София?

Но в други страни сватбените обичаи са различни. Например в САЩ момичетата имат сватбени албуми от детството си . Какво няма! Хартиени кукли-булки, шаферки в рокли в пастелни цветове, младоженци в смокинги и фрак …

 Колажи от изрязани цветни аранжировки, снимки на музикални групи, които ще се представят на сватбата, опции от менюто. И още много. Почти от раждането на децата си родителите стартират специална банкова сметка за сватба и започват да спестяват не само за колеж (това също е обичайно), но и за сватбата.

Сватбена фотосесия на разходка в София

Но който и вариант да предпочетем, никой няма да спори, че планирането на какъвто и да е бизнес е половин успех. И сватбата не е изключение.

Колкото по-рано започнете процеса на планиране, толкова по-ярко и положително ще бъде толкова важно събитие в живота ви.

Какви точки трябва да се вземат предвид при подготовката за сватбата?

1. Съгласете се за сватбен бюджет.

2. Направете списък с гости.

3. Изберете датата на сватбата си.

4. Решете формата.

5. Намерете подходящо място.

Тези точки трябва да бъдат разработени преди всичко. Освен това, ако трябва да изиграете сватба възможно най-скоро, първо се определя датата, след това има свободни места за тази дата и едва след това се определя форматът, който отговаря на мястото, времето за подготовка и броя на гостите.

И ако няма ограничения във времето, първо се определя желаният формат на сватбата, изчислява се колко време е необходимо за подготовка, намира се място, което отговаря на този формат и броя на гостите, а датата се определя, като се вземе предвид заетостта на това място.

Ако бюджетът е ограничен, тогава броят на гостите, форматът, мястото на сватбата и всичко, което ще бъде обсъдено по-долу, трябва да се определят с оглед на размера на финансовите ресурси.

Фотосесия на булката и младоженеца на разходкафотосесия на булката и младоженеца на разходка

Следващият блок от задачи при планиране на сватба зависи от формата.

Нека да анализираме най-често срещаните.

6. Банкетно меню.

Сватбената торта.

7. Украса на залата.

Дизайн на покани, схеми за сядане, декорация на инвентара

8. Декорация на булката: рокля и свързаните с нея аксесоари (воал, бельо, ръкавици, чорапи, обувки, бижута, чадър, шуба или пелерина (ако е студеният сезон), бижута, прическа, грим, маникюр, педикюр, депилация, булчински букет.

9. Декорация на младоженеца: костюм, риза, вратовръзка, бельо, чорапи, ботуши, копчета за ръкавели, бутониера, прическа, маникюр, педикюр.

10. Стил на шаферките или свидетелите (ако форматът включва шаферки / свидетели в специален стил).

Автомобили

11. Музикален съпровод.

Първи танц

12. Водещ на партито.

Ако сватбата е планирана в определен формат, тогава тези елементи са измислени в същия стил, който сте избрали. Можете да започнете, като изберете домакин на сватба и обсъдите с тях сценария на събитието. И тогава, според сценария, ще бъде оформена залата, ще бъдат избрани музиканти и т.н. Можете, напротив, да информирате домакина за вашите идеи, така че той да адаптира своя сватбен сценарий към тях.

Сватбена фотография булка и младоженецсватбена фотография булка и младоженец

Независимо от формата на сватбата, определено ще трябва да заснемете събитието.

Следователно, следните точки от плана:

13. Заснемане.

14.  Фотография .

Те често предпочитат да се споразумеят за видеоклипове и снимки, преди да вземат решение за банкетната зала и домакина, което понякога може да предизвика затруднения. Фотограф, както и видеооператор, понякога знаят по-добре в коя зала ще се проведе сватбата, кой ще бъде водещият и каква примерна програма ще бъде на банкета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *