Подгответе се за пътуване в Абу Даби

Всяко едно пътуване изисква добра подготовка, за да не бъде помрачено от неприятности. Това важи с пълна сила и за новата ви екскурзия Абу Даби. Ето няколко важни неща, които е полезно да знаете, преди да пристигнете в Абу Даби.

 1. Задължително проверете календара на религиозните празници преди пътуването си. Основание за това е, че много държавни агенции могат да бъдат затворени по време на празниците, а ресторантите и кафенетата спират продажбата на алкохолни напитки.
 2. Бижутата трябва да се купуват само в големи търговски центрове. Неопитните туристи могат да закупят фалшиво злато или злато с по-ниско качество от градските пазари.
 3. Винаги трябва да се пазарите. Понякога това помага да се намали цената няколко пъти.
 4. Системата на обществения транспорт не е силната страна на града. Затова е препоръчително да пътувате с такси. Можете също да наемете кола. По правило офисите за коли под наем се намират съвсем близо до големите хотели.
 5. Туристите, които планират да отделят много време за разходки из града и екскурзии, се препоръчва да пътуват до Абу Даби в периода от октомври до май. Не е толкова голяма жегата, както през лятото по това време на годината.
 6. В големите ресторанти бакшишите вече са включени в крайната сума на сметката. Като правило, те са 10 – 15% от сметката. В кафенетата и баровете можете да оставите подобна награда на сервитьора.
 7. Пиенето на алкохол по улиците на града е строго забранено. Нарушителите на това правило ще трябва да платят голяма глоба.
 8. Изберете дрехите си внимателно, преди да излезете на разходка из града. Разголването и светлите дрехи е по-добре да останат за друго пътуване.
 9. Когато се подготвяте за разходка из града, ви препоръчваме да направите фотокопия на документите си. Полицията често извършва проверки по улиците. Между другото, те често работят без униформа. По правило, по-голямата част от проверките се извършват в близост до големи търговски центрове, на основните площади и пазари.
 10. На гостите не се препоръчва да правят екскурзии и разходки в периода от 11:00 до 14:00 часа – слънцето е най-опасно през това време на деня.
 11. Докато посещавате пазари, ресторанти и други обществени места, старайте се да взимате всички предмети с дясната си ръка – това е правилото на местния етикет. Даването на пари на продавачите, сервитьорите и таксиметровите шофьори също трябва да се прави с дясната ръка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *