Как да изглежда началната страница на сайта ви

В случай, че искате да имате уебсайт, то помнете, че началната страница е една от най-важните в случая. Това е така, тъй като потребителите виждат първо нея, а след това всички останали. Ето защо днес ще дам няколко съвета за това как трябва да изглежда ”хоум пейджа” ви.

Пример за добра начална страница

Пример за добра начална страница

Конкретни предложения;

– Пострайте се главната страница да бъде максимално изчистена от анимации, флаш банери, шарении и снимки. Допуска се използването на 2 или 3 колони и около пет цвята.

– Не правете home page-a твърде дълъг, тъй като хората, не обичат да скролват постоянно. Опишете с какво се занимавате и какво може да се види на другите страници.

– Не пренасищайте страницата с линкове (препратки). Сложете само най-необходимите към дадени места в уеб сайта.

– Публикувайте текст, който да въведе потребителя в сайта. Първата страница има за цел да обясни на клиентите/посетителите, какво предлагате и да провокира интереса им към останалото съдържание.

– Можете да сложите бутони към социалните мрежи където публикувате фирмена или лична информация, както и възможност за гласуване.

Запомнете, че не картинките и шареното правят уебсайта хубав. Създайте полезно съдържание в полза на хората и те ще ви се отблагодарят. Пишете подробни статии относно хобито или дейността ви, за да популяризирате заниманията си.

Редом със съветите за визията на началната страница ви препоръчваме да направите и добра оптимизация за търсачки. Обикновено последната включва On page и Off page SEO (Search engine optimisation), а именно правилно форматиран текст, набавяне на линкове и активност и социална активност в Google+, Twitter, Facebook и прочие.

Надявам се, че с настоящата статия съм успяла да обрисувам как трябва да изглежда вашия home page, така както подобава не един професионално изглеждащ уебсайт.
Приложете съветите ми и съсредоточете вниманието на мнозина към присъствието ви в световната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *