Как да изберем най-добри играчки за бебета между 0 и 6 месеца

Намирането на най-добрите играчки за бебета от 0 до 6 месеца може да бъде сложно, ако се увлечем от импулса да купуваме. 

Играчките са основна част от детството , тъй като служат както за забавление, така и за улесняване на ученето и физическото и емоционалното развитие на децата.

Бъдете внимателни особено когато става въпрос за малки части. Важно е да се уверите, че играчките носят европейската маркировка за съответствие “CE”, която гарантира, че са произведени в съответствие с европейските стандарти за безопасност.

Без токсични компоненти, особено по отношение на използваните багрила или оцветители.

Избягването на пластмасови играчки е не само екологичен проблем, но материали като дърво или плат предоставят много повече сензорна информация на детето.

Без електронни компоненти.  Колкото повече неща прави играчката, толкова по-малко прави детето. Играчка, която пее, танцува, рецитира числа и проектира диско светлини, превръща детето в обикновен зрител.  Колкото по-проста е играчката, толкова повече детето има водеща роля и толкова по-голямо е развитието на въображението му.

Единичен стимул отново играчките, които имат музика, цветове и светлини, всички едновременно превъзбуждат и претоварват детето. В идеалния случай играчката предлага на детето само един стимул, за да може то да се концентрира върху него.

Понякога настояваме да купуваме играчки за деца, малко по-големи от нашите с намерението те да „учат по-бързо“.  Единственото което постигаме, е детето да не го разбира или да не може да го използва, и да се разочарова отхвърляйки играчката. Всяка играчка, на възраст.

Между 0 и 6 месеца основният им източник на информация е докосването, особено през устата, затова е много важно материалите  да не са токсични, или да са без  малки части за да не могат да ги ухапят без риск от задавяне.

Играчките на нашите деца, ще ги забавляват, стимулират, учат и придружават през най-чувствителния етап от живота им, така че е добре да прекарате момент за размисъл, преди да решите коя да купите, не мислите ли?