Каква кредитна карта да изберем?

Много често срещан метод за плащане на покупки днес е картата за пазаруване, кредитна карта с безброй предимства, които можете да използвате, когато трябва да правите малки покупки.

Защо кредитна карта?

Онлайн пазаруване: Защото това е начин за пазаруване онлайн, особено за чуждестранни онлайн магазини. Разгледайте специалния раздел на сайта за прегледи на карти и вижте какви предимства имате!

Покупки в чужбина: тъй като кредитната карта е общоприетият начин на плащане по-лесно и особено избягвате да пътувате с пари до вас, което изобщо не се препоръчва.

Разсрочено плащане: защото ви позволява да правите покупки веднага, в очакване на заплатата и следователно не губите изгодна оферта.

В ресторанта не е нужно да ходите с пари след себе си: защото ви позволява да платите сметката на ресторанта, когато нямате пари. Плащате в края на месеца.

Когато пътувате: пътувате без пари и имате резервация за всеки случай. Кредитната карта може да осигури депозит/гаранция за наето превозно средство, например. Защото е много по-безопасно от парите в портфейла ви. Освен това има доказателства, че съм платил за вашите покупки.

За малките предимства предлага: застраховка на багаж, защита при онлайн пазаруване,…

Има различни видове кредитни карти:

Със или без паричен резерв / Без или текуща сметка с кредитна карта:

Повечето кредитни карти покриват разходите ви в края на месеца.

Кредитна линия се установява само до степента, в която сметката е недостатъчно финансирана и не можете да погасите разходите си.

Някои карти обаче ви предоставят пари под формата на незабавно откриване на кредит: това са кредитни карти с парични резерви. Докато те не са свързани с вече съществуваща разплащателна сметка, погасяването с лихва се извършва по предварително определен процент.

По отношение на прегледите на карти се препоръчва за непредвидени разходи, с прикачен акаунт, чрез който можете да проверите състоянието на салдото онлайн. Имате пълен контрол върху действията си и неограничен, безплатен достъп до опцията за заключване/отключване на картата.

Ето някои ключови въпроси и отговори относно тази кредитна карта:

–  Какви са вашите нужди и следователно вашите финансови възможности?

– Профилът / контекстът на използване отговаря ли на определен продукт?

– Предпочитате онлайн пазаруване.

– Вие сте студент. Може да имате студентска кредитна карта.

– Пътувате редовно или от време на време.

– Използвайте кредитна карта в професионален контекст.

Какви други функции търсите най-много в кредитната карта?

Ползи като застраховка, комбинирана с картата, отстъпки при покупки, спестяване на гориво. Защита на онлайн транзакциите от интернет измами. Непрекъсната техническа поддръжка за всякакъв вид проблем.

Източник: Кредити 24 – всички кредити на едно място