Застраховка за пътна помощ

Откриване на застраховка за пътна помощ: как работи тази гаранция, която предлага незабавна помощ в случай на повреда или злополука..

Застраховката „Пътна помощ“ е обезпечение на автомобили, което се намесва в случай на злополука, повреда и други непредсказуеми събития (грабеж, кражба, пожар), предоставяйки незабавна помощ и спасяване. В нашето скорошно ръководство за услуги, които извършват пътна и магистрална помощ, ние обяснихме, че подобни интервенции си струват.

КАК РАБОТИ ЗАСТРАХОВАНЕТО НА ПЪТНА ПОМОЩ?

По принцип застраховката за пътна помощ работи 24 часа в денонощието и в чужбина и е особено подходяща за шофьори, които пътуват много често, особено по магистрали и извънградски пътища, където в случай на повреда или авария намесата на пътна помощ е неизбежно (с всички свързани разходи).

Също така, защото не е сигурно, че определени непредвидени събития могат да се случат на други… Политика за пътна помощ може да бъде предвидена едновременно със задължителната застраховка “Автомобилна отговорност” или по-късно, дори и с друга компания. И не предвижда мълчаливо подновяване. След подписване на полицата, компанията предоставя един или повече телефонни номера, за да се обади, за да активира незабавно помощ.

ЗАСТРАХОВАНЕ НА ПЪТНА ПОМОЩ: КАКВО ПОКРИВА?

Услугите, включени в застрахователната полица за пътна помощ, се различават, разбира се, от компания до компания. Освен това много застрахователни компании предлагат различни пакети, като по този начин ви позволяват да изберете най-подходящото покритие. Във всеки случай, незабавна помощ обикновено се гарантира с изпращането на теглещия автомобил и съдействие, ремонти на място (включително смяна на гуми ), ако неизправността е лесно разрешена, евентуално възстановяване на превозното средство, което е завършило извън пътя, теглене на колата до (обикновено свързана) работилница, заместващо превозно средство ако ремонтът отнема много време и нощувка в хотел в очакване на ремонта на превозното средство (ако повреда или авария са настъпили на определен брой километри от дома на застрахования). От само себе си се разбира, че е добра практика да се прочетат подробно детайлите на полицата, с действително предоставените гаранции, преди подписването на договора. И никога след това.

ЗАСТРАХОВКА ЗА ПЪТНА ПОМОЩ С GPS

И накрая, трябва да се отбележи, че много компании предоставят, в комбинация със застраховка за пътна помощ, GPS сателитно устройство под наем за безплатно ползване, което ви позволява да намерите автомобила, за да получите още по-непосредствена помощ. Или за автоматично стартиране на спешно повикване, дори в болница, в случай на откриване на сериозен пътен инцидент.

Източник: Пътна помощ 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *