Дизайнерски фототапети

Фототапетите съдържа няколко хиляди изображения с различни теми. Сега ще научите, как да изберете правилния образ, водени от съветите на професионални дизайнери.

Какво е важно да имате предвид при избора на дизайнерски тапети за стаи?

Важно е, да се обърне внимание на общия стил на интериора, комбинацията от цветове, осветлението на стаята, както и предназначението на стаята.

Дизайнерски фототапети

Концепцията за дизайнерски тапети е здраво закрепена, сред интериорните дизайнери и купувачи. В пълния смисъл това означава, че тапетът е проектиран от дизайнера, но не показва изключителността на продукта. Един и същ чертеж може да се използва неограничен брой пъти, така че когато правите избора на подходящ, може да ви се стори, че един и същ асортимент е представен във всички магазини.

За да намерите наистина уникален, оригинален вариант, да изразите своята индивидуалност, да създадете специална атмосфера, трябва да използвате препоръките, които ще ви помогнат да направите правилния избор.

Какво е важно да имате предвид при избора на дизайнерски тапет за стая?

Основното правило е, да се вземе предвид общият стил, дизайн на стаята по такъв начин, че дизайнерските фототапети да станат хармонична част от нея. Трябва да вземете предвид и редица други, също толкова важни фактори.

Основните цветове трябва да се комбинират с довършването на тавана, пода и основния фон на стените. Те са трудни за подмяна по-късно, за разлика от завесите например.

Осветлението играе важна роля. Ако има малко дневна светлина, по-добре е да изберете светли цветове; за стаи с прозорци от слънчевата страна изборът на цветове не е ограничен.

Ако изберете правилния дизайнерски фототапет за стената, може да регулирате пропорциите на стаята. Например, ако изберете чертеж, който разширява пространството, определете място за него в тясна правоъгълна стая на най-голямата стена, визуално тя приема по-правилна форма.

Помислете за предназначението на стаята: в хола може да залепите блестящи тапети, в кухнята те изглеждат не на място.

Купете дизайнерски тапет за детската стая. Такива трябва да са в съответствие с предпочитанията на детето, при условие че то е над пет години.

Избор на стил дизайнерски фототапети

Колекциите от дизайнерски фототапети често впечатляват с красиви, съвременни дизайни. Ето защо, когато вземате решение е важно да го съобразите с общия стил. Прост пример: ако мечтаете за модерен интериор, едва ли трябва да обръщате внимание на модели с малки рози в пастелни цветове, типични за стила на Прованс. От друга страна, модерните тапети с 3D ефект не са подходящи за създаване на класически интериор.

Освен това, цветът също може да наруши баланса, дори в рамките на един и същ модел.

Нека разгледаме пример:

Фото тапети със сините планини са оптимално съчетани със скандинавския стил, който се характеризира със студени тонове;

Стенописи от Планините в бежови тонове са по-подходящи за класически интериор.

Ето защо, ако решите да купите дизайнерски тапети, опитайте се да получите съвет от специалист, който ще посъветва правилния модел и цветова схема, в съответствие с желания стил.

Защо ексклузивните тапети са толкова популярни?

Интериорът в къщата ви позволява да покажете индивидуалност, да покажете характер. По този начин се отнасяме с голямо внимание към избора на всеки детайл.

Трудно е да го направим уникален с помощта на стоки, представени на строителния пазар или в супермаркета за строителни материали, тъй като стоките на едни и същи производители са навсякъде по рафтовете. Това е основната причина ексклузивните тапети да са по-популярни.

Какви отличителни характеристики още включват:

Дизайнерските фототапети с висока разделителна способност – такива гарантират яснотата на всеки детайл на платното, без размазани, размити граници;

Дизайнерските тапети за стени – като правило, се отпечатват, върху материали с по-високо качество от тези, използвани за индустриален печат;

Изработените по поръчка дизайнерски тапети – те ви позволяват да въплъщавате свои собствени идеи, докато обикновено, например с чертежът не се използва за масово производство;

Авторските решения – те ви позволяват да изберете точния нюанс, ако е важно той да съответства на цвета на мебели, текстил, подови настилки – www.tapetionline.bg;

Имате възможност да вземете предвид индивидуалните характеристики на стаята, нейния размер, предназначение и своите лични желания. Така, съчетавайки тези неща може да създавате картина с избор на текстура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *