Видове шпилки

vidove-shpilkiРазнообразието на крепежните елементи е голямо, но най-предпочитани остават шпилките и това съвсем не е случайно. Те са много издържливи, изработени са от различни материали и могат да бъдат намерени в много различни размери. Много голямо разнообразие има и при вида на резбата на шпилките – както метрична, така и трапецовидна резба, с различна стъпка(малки, средни и големи).

В зависимост от сферата, в която се използват шпилките, те могат да бъдат използвани по различни начини. Повечето хора са наясно с тяхното приложение у дома или офиса, но специалисти в строителството, ремонтната индустрия, електричество или водоснабдяване са наясно с техния широк диапазон на действие.

На пазара лесно можете да откриете шпилки, които са дълги няколко сантиметра и са изключително подходящи за леки ремонтни дейности у дома. Но знаете ли, че можете да откриете и няколко метрови шпилки? Всъщност, без значение дали 10см или 1м, шпилките изпълняват една и съща функция – крепежна, просто в различни сфери.

Разнообразието и възможностите на шпилките далеч не се ограничава само до разликата в техните размери. Ако имате нужда от шпилка със специфичен размер, изработена от точно определен материал, то сме сигурни, че лесно ще намерите. Много фирми дори предлагат изработка на шпилки по поръчка.

Най-често срещаните шпилки са изградени от неръждаема стомана, цинк, алуминий, месинг и други. В някой специализирани магазини можете да откриете шпилки както за дясна, така и за лява ръка. Освен това те се разделят и на груби, фини или метрични видове.

Изобилието на шпилки прави и избора на обикновените потребители далеч по-труден. Специалистите в тази сфера винаги ще ви посъветват първо да решите точно каква работа трябва да изпълнява определена шпилка. Дали ще бъде подлагана на различни натиски и вибрации, или ще изпълнява не особено важна роля. В повечето случаи, ако посетите специализирани магазини като тези на ИТТ България ООД ще бъдете консултирани от продавача, стига да успеете да обясните от какво точно имате нужда. Преди да отправите запитване за конкретен вид шпилки е добре първо да се запознаете с различните видове, а това лесно може да се случи като посетите http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/шпилки, където ще откриете голямо разнообразие от видове шпилки предлагани от ИТТ България ООД.