Хотели в Казанлък: Как да изберем място за почивката си?

Хотели в Казанлък

Хотели в Казанлък

Да изберем подходящо място за почивка сред многобройните хотели в Казанлък не е особено трудно. Този красив град в долината на розите, предлага множество възможности за отдих. А изборът на хотел, зависи изцяло от личния ви вкус. Както и от желанието да сте по-близо до центъра, или до историческите забележителности.

Хотел „Роза” е едно от най-добрите места за настаняване в града. Тук може да се насладите на прекрасна атмосфера, отлично обслужване, освен това е само на километър пеша от Казанлъшката гробница. Градините на хотела са изпълнени с прекрасни розови храсти. И от ранна пролет, до късно лято може да се наслаждавате на великолепната им красота и аромат.

Хотелът се намира съвсем наблизо и до Музея на розата—едно от най-красивите и интересни места, които си струва да посетите.

Добрият хотел се познава и по отзивите на неговите клиенти, а клиентите на „Роза” оценят нивото на обслужване и качеството на услугите изключително високо. Хотелът предлага още безплатен Wi-Fi, трансфери от и до летището, както и частен паркинг, срещу 4 евро на ден.
Денонощната рецепция, близост до автобусна спирка на градския транспорт, ЖП гара и центъра на града го правят желано място за отсядане.

За да се потопите в атмосферата на стария Казанлък и да усетите как са живели жителите преди около 100—150 години, хотел Терес е подходящото място. С типично битов интериор, вдъхновен от възрожденската култура, но съчетавайки класическото с модерното, той е прекрасно място за отдих.
Тук може да се насладите и на класически български специалитети, а за гостите, които искат да си вземат нещо за спомен, тук има и магазин за сувенири.

За гостите е осигурен и безплатен паркинг, а недалеч се намират и някои от емблематичните забележителности. Местоположението му осигурява бърз достъп до Тракийска Гробница Казанлък, която е само на 200 метра, а на около 700 метра са Музея на розата и художествената галерия.
За тези, които предпочитат да се насладят не само на красива, но и релаксираща обстановка, Гранд хотел Казанлък е подходящо място. СПА — центъра към комплекса, предлага невероятни възможности за релакс, както и плувния басейн с минерална вода.

Хотел „Зорница” е друг популярен почивен център сред известните хотели в Казанлък. Оттук се открива прекрасна гледка към етнографския комплекс „Кулата”, а хотела разполага още с открит плувен басейн, солариум, сауна и масажи. Ресторант с тераса, осигурява прекрасен изглед към околностите, а от тук за по-малко от 30 минути може да стигнете до центъра на града.

За тези които желаят спокойствие далеч от тълпата и трафика на града и все пак бърз достъп до основните забележителности, Комплекс „Лазур“ е най-подходящия избор. Разположен на брега на язовир Копринка, разполага с хотелска база и ресторант проектиран в тракийски стил и красива лятна градина. Менюто е богато на рибни специалитети а гледката към язовира опияняваща. Комплекса се намира само на 11мин. (с автомобил) от центъра на града.

Което и място за отдих да изберете, сме сигурни че почивката ви ще бъде изпълнена с приятни моменти, които ще помните дълго.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *