Смяна на щрангове за отговорните домакинства

Ако вашето домакинство е отговорно, то със сигурност ще извърши смяна на щрангове за дома. По този начин ще защити собственото си имущество от течове и наводнение, но ще предпази и съседните апартаменти от подобни неприятности. Имайки предвид, че тръбите в старите жилищни блокове са на повече от 30 години, то значи е дошло времето за подмяна.

Ремонтът на тръбите трябва да започне от хоризонталните щрангове в мазето и да премине през смяна на вертикални щрангове, които отиват в домовете на живущите във входа. За да се сменят щранговете е необходимо да се монтират чисто нови кранове и устойчиви тръби. Последните могат да бъдат полипропиленови или ПВЦ според спецификата на работата.

Недостатъците на остарелия поцинкован водопровод са много, сред тях са високото равнище на корозията, натрупването на наслагвания, намаленият дебит на водата и лошото качество на питейната вода. Всичко това може да се избегне с демонтаж на старите тръби и монтаж на новите, които ще ви предложат дълготрайност (50 години), висок дебит и чиста вода.

Разбира се, не само качеството на водата и ниския дебит са причините да се замислите за бърза смяна на щрангове. Припомнете си, че ако оставите без надзор апартамента, то има голяма вероятност някоя тръба да се спука, а това да наводни жилището ви и водата да тръгне надолу по етажите. Това ще ви струва скъпо, тъй като ще се наложи да заплащате щети.

Общо взето със смяна на щрангове получавате сигурност, спокойствие и издръжливост. Тази комбинация е препоръчителна, за да усетите повече комфорт в апартамента ви, и да се предпазите от негативните явления, за които отворихме дума по-горе в тази статия.

В обобщение
Заплащането за ремонта смяна на щрангове е добър начин да покажете, че сте отговорни. Ще го покажете не само на съкооператорите си, а и на вас самите, защото доброто познаване на водопровода ще ви помогне да контролирате всички процеси свързани с него. Нека спрем да пишем, тъй като е дошло време за действие. Желаем ви успешна подмяна на щранговете.

Не бъди срамежлив...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *