Реклама във Фейсбук

Фейсбук рекламата в момента е най-предпочитана от малките и средни фирми, тъй като резултатите от нея са доста бързи. Ефективността е гарантирана, особено ако са наети специалисти.

Правенето на реклама във Фейсбук не е елементарна работа. Затова е добре да се възложи на хора, които добре знаят какво правят. Ако все пак сами решите да се заемете, добре е да приложите челния опит в бранша.

Феновете обичат да бъдат възнаграждавани. Използвайте всеки сгоден момент да провеждате игри с раздаване на награди. Така потребителите ще са ангажирани с нещо приятно и определено ще ви харесат още повече. Наградите могат да бъдат ваши продукти или рекламни материали с вашия бранд. Така освен визуално, вашите фенове на практика ще се убедят в добрите качества на продуктите.

Потребителите не влагат кой знае какви усилия в играта и наградите са лесно достъпни. Всеки, на когото е допаднала играта е склонен да сподели с приятели и така се получава вирусен ефект, който неусетно популяризира продукта и името ви сред други групи потребители. На практика това е една напълно безплатна реклама и спечелено доверие на стотици потребители.

Качвайте полезно и атрактивно съдържание, което поне малко се докосва до продуктите, които предлага вашата фирма. Създайте интересни рубрики. Потребителите с интерес следят всяка нова публикация в тях.

В последно време видео съдържанието стана любимо на потребителите в социалната мрежа. Добре е поне в началото да възложите задачата за изготвянето и публикуването на видео съдържание на специалисти, тъй като те добре знаят как да подготвят видеото и как да го използват по най-удачния начин.

Все по-често се използва и функцията Facebook Live. Тя позволява предаването в реално време на събития и процеси, които съдействат потребителите да стават съпричастни на живота на компанията.

Комуникацията с фенската маса също не е никак маловажна. Не пропускайте да отговаряте на въпросите им, да четете тяхното мнение, колкото и негативно да е то.

Не бъди срамежлив...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *