Колко време отнема да се снима сватбена разходка?

Сватбена разходка е времето след или преди подписването, през което същите десетки поетапни снимки се правят на открито или в красив интериор, но, за да ви кажа тайна, снимките от сватбената разходка правят в най-добрия случай 10-20% от цялата сватба.

Някой, разбира се, ще възрази и ще каже, че фотографът не трябва да се откъсва от двойката по цял ден, като им дава само кратки паузи за дишане, пиене и хранене, но ако планирате да правите снимки цял ден.

Сватбена фотосесия

Тогава най-вероятно няма да имате сватба, а фотосесия за цял ден в сватбени рокли и вероятно вече сте на етапа на планиране, изпускайки основната точка на предстоящото събитие

Въпрос на гледна точка, а именно, че това ще бъде голямо и красиво семейно тържество или камерно събитие с най-скъпите хора, където ще се срещнете всички заедно и ще прекарате страхотно.

Споделен опит от сватбена фотография

Според опита на няколкостотин сватби, на които сме проследили най-доброто време за разходка е един час и половина до два часа, а понякога дори това ще бъде много.

Убедени сме, че ако фотографът работи на вашата сватба през целия ден, е по-добре да разделите снимката на две малки части, едната в средата на деня на дневна светлина, а втората част в средата на банкета при залез слънце. 

Така получавате разнообразни снимки и най-важното – споделяте време с поканените от вас хора. 

Това ще бъде от полза и за снимки през деня, тъй като по време на свободното общуване между хората възникват истински емоции, всички са щастливи и се наслаждават на момента, кампанията на взаимните си и приятно забавление на вашата сватба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *