Как и кога да потърсим складове под наем

Нуждата от складове под наем може да се появи през различен момент от развитието на вашия бизнес. Тяхното търсене може да бъде предизвикано от повишено производство, но понякога причините са свързани със спад на продажбите. Задържаната стока или продукция трябва да е съхранена, а няма складови помещения. В този случай трудностите се редят една след друга.

Всеки в такова състояние се нуждае от помещения, съседни на вече наличните. Трудно е да се постигне това и започва ходене по мъките, което е свързано и с много разходи. При избора на складови помещения е необходимо да се предвиди и срока на договора за наем, защото се предполага, че процеса е временен. Надеждата, че пазарът ще потръгне мотивира търговеца да наеме помещения за кратък срок.

В този случай намирането на складове под наем е по-трудно, защото собствениците предпочитат дългосрочно отдаване под наем, защото това е икономически по-изгоден вариант. За по-бързо наемане на складови помещения е за предпочитане ползването на услугите на брокери. Те имат опит в бързо справяне с наемането и ще ви помогнат с избор на подходящо помещение както и за оформяна на договора.

Когато складовете под наем се търсят без екстремни ситуации е възможно сами да се справите и да откриете най-подходящите помещения за вашите нужди. Всяко помещение трябва да отговаря на необходимите изисквания на стоките и материалите, които ще се съхраняват. В някои от случаите имате нужда от отопляемо помещение, в друг – от хладилна камера. Много често се съхраняват стоки, за които не се налага поддържане на определена температура или влага на въздуха.

Предложенията на складови омещения са много, което е в полза на клиента. Всеки може да открие склад с добре уредена инфраструктура, намиращ се в близост до главен път. Целта на всеки наемател е да има сигурност за неговата стока и максимално бързо да се товари, разтоварва, да се уреждат документите. За предпочитане са складовете, които имат денонощно наблюдение, охрана, голям паркинг. Задължителна е противопожарна охрана с възможност за предупреждаване.

Складове под наем е услуга, която непрекъснато ще се търси, защото изграждане и поддържане на собствен склад е скъпо и ангажиращо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *