Как да премахнете металните копчета от дрехите?

Закопчаването на копчето на дънките и якетата улеснява отварянето и затварянето им. При счупване на копчетата обаче те започват да не се закопчават правилно. Поправете счупените копчета на якетата или панталоните с инструмент за щрихиране. Инструментите за бързо ремонтиране като чук и клещи са достатъчни, за да прикрепете копче към тъканите. Инструментите за бързо поставяне на копчета работят най-добре върху плътни тъкани като деним и памук.

Закупете месингови копчета, подобни на първоначалните върху панталона или якето. Добра идея е да задържите оригиналните резервни копчета, с които сте закупили дрехата от магазина или да купите отделно подходящи копчета, за да се подсигурите за кризисни ситуации. Ако те ви се развалят е добре да имате такива под ръка. Месинговите копчета се предлагат в различни размери – от 12,5 мм. до 25 мм.

Поставете върха на 3/16-инчова отвертка между тъканта, затворения стълб и гнездото от външната страна на колана на талията на дънките. Внимателно размърдайте върха на отвертката, за да разхлабите затворения стълб и гнездото на разстояние около копчето.

Задръжте гнездото с клещи с плосък нос и повдигнете затворения стълб далеч от тъканта с клещи за игли или плъзгащи се стави. Повторете стъпки 1 и 2, за да премахнете вътрешния стълб и гнездото върху колана на талията. Хвърлете счупените части на разваленото копче в кошчето.

Извадете металното копче тик-так със свредло, ако не можете да го извадите с помощта на отвертка и клещи. Задръжте фиксиращия стълб здраво с клещи за захващане на менгеме върху твърда повърхност и бавно пробийте дупка през гнездото с 3/16 инчова бормашина. След това извадете гнездото по същия начин.

Изравнете устройството за закрепване с наковалнята, като завъртите копчето наляво или надясно. Задайте щракването на долния пръстен с поста на капачката отгоре. Поставете стълбчето на капачката през отвора на външната част на линията на колана и поставете гнездото върху стойката.

Стиснете дръжката на устройството за захващане две секунди и след това освободете. Защитният пост и гнездото остават закопчани заедно. Повторете стъпки 4 и 5, за да прикрепите шпилката и гнездото към вътрешната част на линията на талията.

Копчето на дънките ви е готово!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *