Доброто решение е дървена дограма

Дървената дограма е за предпочитане преди всичко за нейния естествен произход и естетичния вид на прозорци и врати от дърво. Автоматизираните технологии, по които се осъществява съвеменното им производство, осигуряват високо качество. На всеки етап от производството се осъществява контрол, което е гаранция за качеството на продукцията.

Автоматизираните процеси за производство на дървени прозорци могат не само да увеличат производителността, но и значително да увеличат обема на производството. Благодарение на използването на съвременни технологии е възможно да се оборудват дървени прозорци с двоен стъклопакет, както и с обикновени стъкла.

Трябва да се отбележи, че монтирането на стъкло може значително да подобри техническите характеристики на дървената дограма. Освен това техническите характеристики на дървените изделия зависят от вида на използваното дърво. Прозорци от твърда дървесина са по-малко търсени, така че тяхното производство се извършва в по-малък обем.

Днес дървените прозорци представляват 15-20% от всички видове прозорци на съвременния пазар. Тази тенденция се дължи на относително високите производствени разходи, които се състоят от високата цена на суровините за производството на прозорци и голямата трудоемкост на производствения процес.

Въпреки това, търсенето на дървена дограма непрекъснато се увеличава, защото съвременният човек се стреми да се обгради с комфорт и безопасност, и в това отношение определяща роля играят продукти, изработени от екологично чисти материали.

Качеството на дървената дограма зависи от вида на дървения материал. Най-скъпи са прозоречните рамки, които са изработени от скъпоценна дървесина, но можете да изберете по-евтин вариант – профил от бор, покрит с бук, дъб или орех. Изделията от бор се отличават с всички предимства на съвременните дървени продукти, но в същото време са най-евтините. Тази тенденция се дължи на широко разпространената дървесина от бор. Боровата дървесина е доста плътна, така че материалът осигурява отлични експлоатационни качества на прозорците, както и топлинни и физически характеристики.

За производството на прозорци се използват видове бор от различни ценови категории, така че да може да се посрещнат нуждите на потребителите с различни финансови възможности. Възможността за боядисване на дървената дограма в различни цветове позволява да се предлагат различни варианти, които да се вписват във всеки интериор на помещенията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *