Дизайнът на плочките в банята

plochki-za-banq Ако интериорът на вашата баня вече ви е омръзнал, значи е време да го обновите. Обикновено най-лесният начин това да се случи е просто да подмените плочките.  Пазарът предлага огромно разнообразие от цветове и материали, с които бихте могли да изпълните дори и най-смелите си дизайнерски хрумвания. Хубавото в случая е, че това невероятно изобилие на варианти ще ви улесни неимоверно много в осъществяването на избрания декор. И така, готови ли сте да експериментирате с цветовете? Ако отговорът е положителен, нека припомним какво не бива да забравяме, когато сме се втурнали да преобразяваме банята.

 
Най-важно е да се обърне внимание на размерът и качеството на плочките, които възнамерявате да купите. Ако нямате намерение често да правите ремонт, тогава по-добре заложете на по-скъпи, но качествени плочки за баня, които дълго време ще ви радват с красотата си. Наситените цветове не са за предпочитане, защото правят помещението да изглежда по-малко, отколкото всъщност е. Но ако банята ви е достатъчно просторна, тогава няма причина да не ги използвате. Най-популярният избор за цвят на плочките в банята обикновено се свежда до бяло, зелено и синьо, защото точно тези цветове се асоциират с чистота и въздействат ободряващо.

plochkizabanq

За сметка на това пък, по-тъмните цветове могат да направят помещението да изглежда по-уютно. Сполучливи комбинации са например лилаво и жълто, червено и зелено, оранжево и синьо.

 
Можете да се възползвате от няколко цвята, които да бъдат използвани равномерно, или да изберете едноцветни плочки, като само на отделни места акцентирате с различен цвят.

 

Добро решение е също, ако в по-ниската част стените са облицовани с плочки в по-тъмен нюанс, докато в горната им в част тоновете стават по-светли.

 
Не забравяйте, че осветлението играе важна роля във възприемането на цветовете. Вземете това предвид, когато избирате плочките – обикновено те се разглеждат на силна дневна светлина. Със сигурност няма да изглеждат по същия начин на изкуственото осветление в банята.

 

Не бъди срамежлив...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *