Влияние и избор на био етерични масла

Все повече информация има за полезното влияние на био етеричните масла върху човешкия организъм. Те са получени от растенията чрез парна дестилация. Получените по този начин масла имат най-добро въздействие – те са с най-добро качество. Съставът им е сложен и характерно за тях е, че имат различно съчетание на съставките в зависимост от времето на бране – от сутрин до вечер. За някои видове суровината е най-подходяща когато е събрана сутрин, а за други – по обяд, когато цветовете са с най-голямо съдържание на масло.

Влиянието на био етеричните масла върху човешкия организъм е много разнообразно – намаляват кръвното влияние, успокояват, поддържат тонуса на тялото. Ароматът оказва влияние на настроението и същевременно маслото влияе и на функциите на организма. И тук важи правилото, което гласи, че всяко полезно вещество в големи количества оказва отрицателно влияние. Това налага да се внимава с дозата за ползване на тези чудотворни масла. Тя е съобразена с теглото на пациента и с неговото състояние.

Получените по друг начин био етерични масла са с по-слабо действие. Често се предлагат на сравнително високи цени такива продукти, които са получени по синтетичен път или са разредени с други масла. За това е необходимо да се обръща сериозно внимание при избор и покупката им. Има масла, които са синтетични, но с отлична имитация на аромата на растенията.

Влиянието върху организма на човека се обяснява с връзката между мирис и реакция на организма. Силно се оказа и влиянието на био етеричните масла върху кожата. Нанесени с масаж върху кожата, те оказват влияние не само с аромата, а с проникващата им способност – те попадат бързо в кръвта и се разнасят по всички части на тялото. Организма се стабилизира, действа паметта за нормална работа на всички органи.

За да получите наистина качествени масла е добре да разгледате предложенията в интернет, да се информирате за био етеричните масла, които предлагат и тогава да мислите за покупка. Не забравяйте, че има много фалшификати, а това е опасно за здравето. Опаковката на тези масла е винаги стъклена, за да се запази качеството им.

Не бъди срамежлив...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *