Няколко слабо известни факта за Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер е една истинска легенда в киното и спорта, за която повечето хора си мислят, че знаят всичко. Това обаче съвсем не е така. За Шварценегер наистина са писани безброй биографични книги и статии, но поклонниците му все още могат да бъдат удивени от няколко слабо известни факта от живота му. Нека „поклюкарстваме“ с някои от тях!

Австрийците не обичат Шварценегер

Арни е любимец на хората по цял свят – обожават го от Америка до Русия. Едва ли някога би ви хрумнало обаче, че актьорът е ненавиждан в родната си Австрия. В годините, в които Шварценегер се отдаде на политическа кариера и стана губернатор на американския щат Калифорния той отказа да помилва двама свои сънародници, осъдени на смърт. Въпреки че единият от тях е Стенли „Туки“ Уилямс – гангстер с австрийски корени, влязъл в затвора заради убийството на четирима души, Арнолд си навлича гнева на цяла Австрия. Причината е, че сънародниците му искат Уилямс да избегне смъртната присъда – за двете десетилетия, в които гангстерът чака екзекуцията си той пише книги за деца, чиято основна тема е борбата с уличното насилие. За творчеството си Уилямс дори е номиниран за Нобелова награда за мир. Целият свят иска помилването му, но железният Арнолд остава непреклонен.

Ролята на Терминатора не е писана за Шварценегер

Ролята в култовия фантастичен екшън „Терминатор“ от 1984 г. е ключова за кариерата на Арнолд. Първоначалната идея на режисьора Джеймс Камерън обаче е актьорът да играе положителния герой във филма – войникът от бъдещето Кайл Рийз. В крайна сметка, Майкъл Бийн получава ролята на Кайл, а Шварценегер се превъплъщава в безмилостния киборг-убиец Терминатор.

Арнолд ненавижда продълженията на филмите

Всеобщото мнение на много знаменити кинематографи е, че копията винаги бледнеят пред оригинала. Арнолд Шварценегер е на същото мнение! Актьорът споделя в интервю, че смята лентата „Конан Варварина“ за една от най-добрите, в които е участвал. Арни обаче намира неговото продължение – „Конан Разрушителя“, за ужасно. През кариерата си той съзнателно избягва участието в секуели – предложени са му роли в „Зов за завръщане 2“, „Хищник 2“ и „Истински лъжи 2“, които той отхвърля. Изключение Шварценегер прави само за два франчайза – „Терминатор“ и „Непобедимите“.

Статията е осигурена от https://webselo.com

 

 

 

 

Не бъди срамежлив...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *